Reiki Touch

Intuitieve ontspanningsmassage ...

Daar wordt je weer mens van en heeft tevens een helende werking

Intuïtief masseren....wat is dat nou precies...

Intuïtief masseren is masseren vanuit je hart: je hart of eigenlijk je gevoel door je handen laten stromen.

Je werkt niet volgens een plan of schema vanuit je hoofd, maar je luistert naar wat je wordt ingegeven in je contact met degene die je masseert of je eigen gevoel en ingevingen. Je handen worden gestuurd vanuit je hart, je centrum, je intuïtie, niet vanuit je hoofd.

De massage werkt helend op de structuur van het lichaam (spieren, bloedcirculatie, huid) en op de energie (aura, chakra's).

Intuïtie of ingeving is een bron van kennis over onszelf, de wereld en de mensen om ons heen. Voor intuïtieve massage is het nodig die bron weer aan te boren en tevens is de massage ook een weg naar die bron toe. Intuïtieve massage is een massage die vanuit het gevoel, van de masseuse of masseur ontstaat en daarom telkens weer anders zal aanvoelen. Omdat we ons laten leiden door onze intuïtie, plaatsen we onze handen daar waar het nodig is.

Problemen en emoties die niet verwerkt zijn, stress, moeilijke situaties zullen zich vaak uiten in lichamelijke klachten zoals een pijnlijke rug, stijve nek, hoofdpijn enzovoort en worden door dit soort massages verlicht en met Reiki vaak verholpen.

De massage brengt de aandacht weer naar het lichaam. Je wordt je weer bewust van de dingen die eerst onbewust waren en laat je voelen waar je spanningen zich bevinden.

Klachten of symptomen worden niet onderdrukt of weggemasseerd, maar juist gebruikt om duidelijkheid en zelfinzicht te geven.

Slechts één persoon kan ontdekken wat zijn lichaam hem te zeggen heeft en die persoon ben je zelf.