Reiki Touch

Edelstenen en mineralen

Alle soorten knuffelstenen

Het gebruik van kristallen, edelstenen en mineralen is niets nieuws. Ze werden in de oudheid door vele natuurvolken met veel gevoel gebruikt om hen te helpen.

Die varieerden van het helpen van ziekten tot het gebruik bij rituelen, voor het gunstig stemmen van de goden en bij vele andere magische gebruiken.

Het lag voor de hand dat zij gebruikten wat in hun directe omgeving aanwezig was. Ze aten wat er in hun territorium groeide en gingen in dat gebied op jacht. Zo gebruikten ze planten, dieren en dus ook stenen. Ze geloofden in machten en geesten en dachten dat die geesten in een persoon of voorwerp konden gaan wonen en zo een sterke invloed hadden. Ze zagen vaak ziekten als een straf van die geesten en zo ontstond ook de behoefte om zich daartegen te gaan beschermen. Ze zochten naar middelen om de geesten gunstig te stemmen. Zo ontstonden offerrituelen en magische gebruiken.

Nog enkele Reiki-kistjes

Daarbij werden ook stenen gebruikt. Dat was het eerste begin. Medicijnmannen hebben veel met stenen en mineralen gewerkt, bij alle oude natuurvolken. Ze gebruikten ze vaak als talisman of amulet. Later, toen er meer nomaden kwamen, werden stamgebruiken vermengd en ervaringen uitgewisseld, zodat er meer mogelijkheden kwamen om te genezen van ziekten en van 'boze' krachten.

Dat edelstenen en mineralen een uitwerking hadden was voor deze natuurvolken vanzelfsprekend. Ze zagen en voelden de werking veel beter aan dan de nuchtere, van de natuur vervreemde mensen van onze tijd en vooral in onze hectische Westerse samenleving. 

Vele platte massagestenen

Toen er een tijd kwam waarin er meer over water en land gereisd en gehandeld werd met andere volken, werden ook alle ervaringen die waren met edelstenen en mineralen uitgewisseld. En stenen van andere landen werden naar hun eigen land meegenomen.

De oorsprong van de hedendaagse kristaltherapie ligt dus bij de oude natuurvolken. Nog steeds werken wij met gegevens die door overleveringen bij ons zijn terechtgekomen. En het mooiste is dat ook nu weer alle ervaringen uit onze tijd daaraan toegevoegd kunnen worden. Bij Reiki-Touch werken we al geruime tijd met deze oeroude krachten in combinatie met onze behandelingen en massages. Zo kun je bij ons een kristalmassage ontvangen of ondersteunen we Reiki door middel van kristallen. Bij aura- en chakrahealingen worden altijd één of meerdere kristallen gebruikt. Reiki-Touch is DE specialist in aura- en chakrastenen! En natuurlijk helpen wij je bij het maken van een keuze.

Meer dan 100 hangertjes

Behalve de behandeling kan het ook raadzaam zijn om kristallen bij je te dragen, bijvoorbeeld als hangertje of als een platte steen die gemakkelijk in je broekzak gaat. Er zijn heel veel ongemakken en kwalen waarbij een kristal kan helpen en ondersteunen. In onze praktijk kunnen we je adviseren welk kristal bij jou past. Bij elke aankoop krijg je een uitgebreide beschrijving van je steen gratis mee.

En natuurlijk zijn al je vragen welkom!

Hier vindt je per klacht je steen. deze lijst is niet compleet. Kun je iets niet vinden dan gewoon even vragen.

Einde webshop

Reiki Touch heeft een aantal jaren allerlei stenen verkocht via de website en op diverse beurzen. Ook voor ons komt de tijd om het wat rustiger aan te doen en hebben we onze stenverkoop via de website en beurzen gestaakt. We hebben nog genoeg voorraad, onder andere amethist, bergkristal, carneool, toermalijn, obsidiaan, aventurijn, chakrastenen, jaspis, calciet, kwarts, thuliet, fluoriet, rozenkwarts, lapis lazuli, dumorteriet en diverse krachtstenen om je van dienst te zijn. Stuur via het contactformulier even een berichtje en je krijgt zo snel mogelijk antwoord.