Reiki Touch

1e chakra, Muladhara - basischakra of wortelchakra

 

Deze chakra bevindt zich aan de onderkant van je ruggenwervel en haalt de energie uit het magnetische veld in het hart van Moeder Aarde.

 

Deze energie stijgt op via de voeten en benen en geeft energie aan het bloed en weefsel. Het stimuleert agressieve drijfveren die met overleven samenhangen. Het verankert onze ziel op de materiële laag en bewijst zo onze aardse bestaan.

Op lichamelijk niveau beheerst dit chakra de bijnierschors, die onder andere de opslagplaats is voor energie die we van onze voorouders geërfd hebben.

Dit chakra beheerst ook het geboorteproces. Het vermogen om een leven te verzorgen hangt gedeeltelijk af van de mate waarin een vrouw haar lichamelijke aard en overlevingsinstincten aanvaardt. In zijn onbewuste toestand is het wortelchakra de drager van houdingen en vooroordelen die door familie, kerk, maatschappij en cultuur zijn meegegeven.

Als deze blokkades zijn opgeheven, komt er meer energie vrij voor het leven van uw keuze. De kleur rood stroomt door het wortelchakra. Teveel aan rood maakt mensen te actief dat met hulp van edelstenen gecorrigeerd kan worden.

 

Klik hier indien je meer wilt weten over dit chakra. De informatie wordt in het PDF-formaat aan je getoond.